Wielen
Home De molen en zijn omgeving Vakantie op de boerderij Verblijfsmogelijkheden Wat kunt u hier doen Een ezel huren Didactische boerderij Sfeerimpressie Praktisch Handige links
Deutch De boerderij

Ons kleinschalig ecologisch boerenbedrijf bestaat uit een geitenhouderij en een ezelfokkerij. De geiten (ongeveer 40) zijn van het alpine ras. In tegenstelling tot dwerggeiten zijn alpinegeiten niet dik. Hun melk wordt door onszelf verwerkt tot allerhande producten: verschillende soorten kaas, yoghurt en ijs. De geitenstal is zo opgezet, dat een ieder makkelijk de geiten kan bekijken en kan kijken bij het melken, wat deels met de hand wordt gedaan.

Op dit moment zijn er 12 ezels van verschillende rassen. De grote ezels zijn van het ras Le Grand Noir du Berry, de kleine grijze ezels zijn een kruissing van het ras de Provence en het ras van Sardinië. De ezels zijn geheel gewend aan kinderen en houden erg van knuffelen. We organiseren regelmatig begeleide wandelingen met de ezels door de natuur, maar u kunt ook voor een wandeling zelf een ezel huren.

De kippen en pauwen scharrelen vrijuit over het terrein en houden uw kampeerplaats schoon van kruimels en etensrestjes. Ook horen en zien we overal onze prachtige pauwen. En dan zijn er nog de poezen, in alle maten en kleuren en de honden, die altijd willen spelen.

De vakantieboerderij

De combinatie van het boerenbedrijf met het toerisme, maakt het voor u als vakantiegast mogelijk te genieten van de aanwezigheid van de dieren als een extra op uw vakantie. Kinderen, maar ook u zelf, kunnen meehelpen met de verzorging of kunnen kijken bij het melken van de geiten of zelf misschien proberen te melken. U kunt profiteren van een heerlijke avondmaaltijd gebaseerd op de producten van de boerderij; de tables d’hôtes of tables paysanne. Of u nu kampeert, in de gîte of in een gastenkamer verblijft u kunt allemaal ‘s avonds aanschuiven aan de gezellige gastentafel.

Moulin Begeot is een kleinschalige, eenvoudige vakantieplek, waar nog ruimte is voor uw persoonlijke wensen. Kinderen kunnen bij ons lekker spelen, in de beek ravotten of in het omringende bos hutten bouwen. ‘S avonds kunt u kampvuur maken op de vaste vuurplaats.

Regelmatig organiseren we activiteiten, zoals broodjes bakken boven het kampvuur, begeleide ezelwandelingen door de natuur en “kaasmaak”dagen.

Wij leven hier in respect met onze dieren en met de omringende (beschermde) natuur. Wij willen niets liever dan dat u dit mee kunt beleven. Wij vragen u onze levenswijze en onze plek te respecteren o.a. door zoveel mogelijk biologisch afbreekbare middelen te gebruiken (afwasmiddel, wasmiddel, shampoo, enz.).

De boerderij met kar Jongen met geiten Spelen in de beek Schommel De boerderij en vakantieboerderij Meisje met geiten Geitenkaas Ezels

Wij hebben veel plezier met onze dieren: zij zijn zeker niet alleen van economisch belang.

Kip met kuikens Lobke met bal

Moulin Begeot, een plek waar je kan genieten en tot jezelf kunt komen. Waar je altijd iemand vindt om je ervaringen van bijvoorbeeld een prachtige wandel- of fietstocht mee uit te wisselen, om nieuwe tips te horen…

Winkel

Een plek waar we altijd volop in ontwikkeling zijn, druk bezig met nieuwe plannen. Ook een plek waar we veel aandacht besteden aan ecologische technieken, zoals de waterzuivering via een helophytenfilter, het grasdak op het nieuwe gebouw, ecologische bouwmaterialen en de energievoorziening via de waterkracht van de molen.

In de biologische moestuin wordt o.a. Gewerkt met principes van de permacultuur. Er is een kruidentuin van geneeskrachtige kruiden. Onze producten, kaas, groenten, kruidenmengsels, siropen, enz. zijn o.a in ons piepkleine boerderijwinkeltje te koop.

Winkel Omhoog #top