Wielen
Home De molen en zijn omgeving Vakantie op de boerderij Verblijfsmogelijkheden Wat kunt u hier doen Een ezel huren Didactische boerderij Sfeerimpressie Praktisch Handige links
Deutch Wat kunt u hier doen

Wandelen

Moulin Begeot ligt aan één van de vele wandelroutes die in het gebied zijn uitgezet. Al deze rondwandelingen variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, maar alle laten u de mooiste plekjes en uitzichten zien. Natuurlijk kunt u ook op eigen houtje de oude paden in het bos ontdekken. Een heel andere manier is wandelen in gezelschap van een ezel. Voor u, als ouder van kleine kinderen, geeft dit de mogelijkheid toch wat kilometers te verslinden, terwijl de kleintjes gedeeltelijk op de rug van de ezel meewandelen. Klik hier voor meer informatie over het huren van ezels.

wandelkaart Uitstapjes

Vlakbij Melisey (5 minuten met de auto) ligt het stadje Ronchamp, met de wereldberoemde kapel Notre Dame du Haut van Le Corbusier. Het schoolvoorbeeld van de nieuwe architectuur. Ook kan men hier de mijnmusea bezichtigen.

Vrijwilligers

Wilt u er een tijdje tussenuit? Behoefte aan frisse lucht, de gedachten op een rijtje krijgen... Of gewoon even iets anders meemaken? Maar u wilt niet stilzitten? Dat kan.

U kunt bij ons een tijdje verblijven en meewerken. Wij kunnen altijd veel hulp gebruiken bij de verzorging van de dieren, bij tuinwerkzaamheden, bij de onderhoud- en bouwklussen aan de gebouwen en op het land. Wij werken vaak met vrijwilligers en hebben daarbij veel plezier.  Heeft u belangstelling, bel of mail ons gerust.

kinderen met ezel chapelle du corbusier colmar cursussen

Voorjaar: kruidencursus

Herkennen van de planten, bewerken, proeven, theemengsels.

En ermee koken.

Voorjaar, zomer en najaar: kaasmaken

Wij werken met geitenkaas, maar er wordt ook uitgelegd hoe u vanuit een fles gepasteuriseerde koemelk tewerk moet gaan. Verschillende soorten kazen, harde geperste, verse zachte, kruidensmeersels, roomkaas, yoghurt.

Najaar: koken met wilde planten

Luxeuil les Bains en Plombieres les Bains: twee badplaatsen met geneeskrachtige bronnen. De bronnen bevinden zich in prachtige gebouwen van Romeinse oorsprong. In de thermale plaatsen staat revitalisering van lichaam en geest op een hoog plan. Maar ook een dag genieten, inclusief massages, behoort tot de mogelijkheden.

Verschillende interessante steden zijn binnen een uur bereikbaar, zoals Belfort met zijn versterkingen en oude binnenstad; Colmar, een typisch Elzasser vakwerkstadje, Basel, Freiburg, Epinal. Zwemmen en spelen in het water kan op velerlei plaatsen vlakbij in de buurt, maar bij Belfort is een groot meer met vele watersportmogelijkheden.

De Hoge Vogezen, en met name de Ballon d’Alsace, de hoogste top, is nog geen half uur rijden hier vandaan.

De kopermijnen van Le Thillot of de druipsteengrotten van de Jura

Vele activiteiten zoals paardrijdtochten, kajakken, avontuur- en klimparken…

En… en…

ballons des vôsges

Wij vinden het leuk als mensen zich geïnspireerd voelen om spontaan of gepland workshops te geven of andere activiteiten te ontplooien om hun vaardigheden/wat ze leuk vinden met anderen te delen.

#top Omhoog